Mindfulness voor Kinderen

Mindfulness voor kinderen

Contact:

Telefoon: 06-10 25 0077

info@mindfulnesscentrumhaarlem.nl

Nieuw! Mindfulness voor kinderen


In 2019 lanceren wij onze training ‘mindfulness voor kinderen’ voor de leeftijden 8-12 jaar voor een eenmalig speciale tarief van €70,- voor de gehele training.

Deze training duurt 1 uur, acht weken lang en vindt plaatst tussen 16.00h-17.00h in de Begijnhof 20 ten Haarlem. Vooraf van de training vindt een intakegesprek met de ouders en kinderen plaats.


De training wordt gegeven door onze trainster Carla.Na een loopbaan van 15 jaar in het basisonderwijs heeft zij een opleiding tot kindertrainer gedaan in de methode Eline Snel (bekend van het boek ‘stilzitten als een kikker’).Mindfulness voor kinderen

Voor de leeftijden 8-12

Start: op donderdagmiddag 16.00-17.00uur

Lesdata: i.v.m. persoonlijke omstandigheden is de start verschoven naar 2019.

Locatie: Begijnhof 20, Haarlem Centrum

Introductieprijs: €70,- voor 8 weken

Hoe werkt een Mindfulness voor kinderen?

Mindfulness is een 8-weekse training van elke week 1 of 1,5 uur ( afhankleijk van de leeftijd) waarin kinderen leren aandacht te hebben bij wat ze doen, denken of voelen op het moment dat het er is. Zonder er meteen op te reageren.

Deelnemers leren vriendelijke en bewuste aandacht te geven aan gedachten, emoties en signalen van het lichaam. Zonder iets af te wijzen of er helemaal in mee te gaan, leren ze hun binnenwereld begrijpen, erkennen en accepteren.


Door bewuste aandacht al op jonge leeftijd te oefenen, nemen de concentratie en het vermogen om dingen te onthouden toe. Kinderen of jongeren merken het eerder als ze afgeleid zijn, gespannen zijn of niet kunnen slapen omdat ze liggen te piekeren. Ze herkennen en erkennen het als ze onrustig, moe, verdrietig of boos zijn.

In de cursus leren ze hoe ze met gedachten, gevoelens en prikkels kunnen omgaan. De methode leert kinderen weerbaarder te worden en open te staan voor anderen en zichzelf. Hierdoor ontstaat vertrouwen.


Wat leren kinderen?

 • Geconcentreerd en aandachtig te werken.
 • Met stemmingen en impulsen om te gaan.
 • Een hoofd vol gedachten tot rust te brengen.
 • Uit het hoofd in hun lijf komen.
 • Met emoties als boosheid, angst, verdriet, blijdschap omgaan, zonder iets te negeren of weg te drukken, maar ook zonder er helemaal door meegesleept te worden.
 • Te vertrouwen op zichzelf.
 • Mild en begripvol te zijn voor zichzelf en anderen.


Voor wie is de training geschikt?


De training is bestemd voor kinderen en jongeren tussen 8 en 12 jaar en is bedoeld voor kinderen/jongeren die:


 • het fijn vinden om zich beter te leren concentreren.
 • moeite hebben met slapen.
 • lijden onder familiestress, citostress of de stress van het perfect willen zijn.
 • zich beter willen leren uiten.
 • kampen met angsten.
 • weinig tot geen klachten hebben maar het fijn vinden om manieren te leren om regelmatig even bij zichzelf te komen.


Interesse?  

Stuur bij interesse een bericht naar info@mindfulnesscentrumhaarlem.nl

Mindfulness voor kinderen

Voor de leeftijden 8-12


Start: verschoven na voorjaar 2019

op donderdagmiddag 16.00-17.00uur


Locatie:

Begijnhof 20, Haarlem Centrum


Introductieprijs: €70,- voor 8 weken

MINDFULNESS (MBSR)

(8-weekse)


De werkwijze van een mindfulness (MBSR) training is gebaseerd op een vaste structuur. Een cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van gemiddeld 2 tot 2,5 uur ....


Read More

MINDFULNESS ENGLISH SPOKEN

(8 weeks)


Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) is a specific skills training which is scientifically proven to be effective and efficient for stress and pain relief....Read More

MINDFUL KIDS

(8-weekse)


Prikkels, hobby's, goede cijfers halen...ook onze kinderen zijn flink aan het hollen.  Hoe kunnen kinderen (8-12) leren omgaan met de hoeveelheid prikkes en de eisen van vandaag...


Read More


Trainingslocatie


Mindfulness Centrum Haarlem

Begijnhof 20

2011 HE Haarlem

 


Contact


Alexandra Pils

Telefoon: 06-10 25 0077

info@mindfulnesscentrumhaarlem.nl

www.MindfulnessCentrumHaarlem.nl 


Postadres


Mindfulness Centrum Haarlem

Duvenvoordestraat 84

2013 AH Haarlem Copyright © 2012-2019 Alexandra Pils

Hoe werkt een mindfulness training
Mindfulness english spoken in Haarlem
Mindful mama

Hoge kwaliteitseisen voor mindfulnesstrainer in het Mindfulness Centrum Haarlem

Bij het Mindfulness Centrum Haarlem staat hoge kwaliteit vooraan. Hier werken specialisten die een professionele opleiding hebben gevolgd, door minimaal een mentor zijn begeleidt en ook regelmatig intervisie's volgen. Alle mindfulnesstrainer van het MindfulnessCentrumHaarlem zijn gecertificeerd. In hun mindfulness lessen word ieder deelnemer met veel aandacht begeleidt. Professionele persoonlijke begeleiding en ook individuele aandacht hebben dan ook hoogste prioriteit bij het mindfulnesscentrumhaarlem. Kijk hiervoor ook naar de verschillende positieve reviews en positieve ervaringen op het internet..


Mindfulness in Haarlem en omgeving

In Noord-Holland, Haarlem en omgeving zoals Bloemendaal, Velsen, Aardenhout,Amsterdam, Ijmuiden, Heemstede en Overveen bestaan een grote hoeveelheid aanbieder van mindfulness. Waaronder bijvoorbeeld het Mindfulness Centrum Kennemerland (mindfulnesskenemerland. NL, Wolfram Meyer via wolframmeyer.nl‎, Villa Uitzicht via domain villauitzicht.nl, leefmindful.nl/, yogacentrum-innerwork.nl, Judith Hogeweg via judithhogeweg.nl, Bart Poelman via mindfulnesshaarlem.nl , yogacentrum, meditatiecentrum, gezondheidscentrum,

Grotendeels zijn deze aanbieder van mindfullness en hun andere activiteiten bij Haarlem zoals Yoga, Meditatie, Coaching ingeschreven bij een Haarlemse belangenvereniging genoemd Bewust Haarlem (bewusthaarlem.nl, #bewusthaarlem).


Mindfulness helpt bij slaapproblemen, burn-out, stress, overspannen

Mindfulness helpt mensen, die op zoek zijn naar meer balans en energie of die zowel positiever en krachtiger in het leven willen staan en dit leven ook bewuster willen waarnemen. In de meeste gevallen begint de zoektocht naar een cursus en pas als zich een deelnemer een bepaalde urgentie realiseert, waaronder stressklachten zoals spanning, benauwdheid, vermoeidheid, uitputting of lage energielevel. Ook kan het voorkomen dat een deelnemer zich midden in een burn-out bevind of overspannen is.


Bedrijven op zoek naar vitaliteitsprogramma

Inmiddels zijn ook vele bedrijven op zoek naar organisaties die programma’s voor stressmanagemnet  en/of stresspreventie aanbieden. Reorganisaties en een snellere technische ontwikkeling vragen veel flexibiliteit een aanpassingskracht van een medewerker. De werkdruk en ook de concurrentie liggen hoger. Gezondheid, vitaliteit en vitaliteitmanagement komen meer en meer aan bod binnen organisaties om hun werknemer beter leren omgaan met stress.


Eigen gedragspatronen herkennen

Tijdens de les leert een groepsdeelnemer zijn aandacht bij te houden op het moment en wat hij alles tijdens het mediteren ervaart en waarneemt aan sensaties, emoties, gedachten, oordelen. Zowel de ervaringen in je eigen lichaam (fysiek) alsook het mentale gedeelte (geest, brain) worde hier nauwkeurig nabesproken. Tijdens het mediteren ervaren veel deelnemers een vorm van rust en ontspanning of komen pas dan achter hoe gespannen ze daarvoor zijn geweest. In dat moment zet ook vaak een soort zelfhelingsproces in gang.


Mindfulness is geen therapie

Wel is op te merken dat Mindfulness geen officiële medische therapie of behandeling voor depressie of stress zijn. Wel zijn het effecten en resultaten dusdanig positief dat vele therapeuten en psychologen mindfulness in hun therapie mee opnemen.Voordelige prijs of speciale aanbiedingen van het Mindfulnesscentrumhaarlem

Vaak heeft het MindfulnessCentrumHaarlem speciale acties en aanbiedingen voor mindfullness lopen. Zo kan een actie of aanbieding zijn voor zo genoemde early-birds: hoe eerder je inschrijft voor een workshop mindfulness hoe hoger de waarschijnlijkheid dat je een korting op de vaste prijs krijgt. Kijk naar de mogelijkheden voor en goedkoop of voordelige prijs en voor mindfulness acties op de website van het (mindfulnesscentrumhaarlem.nl).


Grantie: Cursus gaan gegarandeerd doorook al zijn er minder dan 4 deelnemers.

Wees vroeg bij met een aanmelding voor een workshop, want daardoor is het mindfulnesscentrumhaarlem in staat ervoor te zorgen dat een cursus gegarandeerd plaats vindt.


Opfriscursus of opfrisworkshop mindfulness

Het mindfulness centrum haarlem biedt teven ook vele malen per jaar een opfriscursus/ opfrislessen of/en korte workshops voor personen die enkel jaren gelden al een 8-weken cursus achter de rug hebben. Een opfris training op opfris workshop mindfulness duurt meestal een dag.


Ook heeft het mindfulnesscentrumhaarlem vaak korte 2-dagen mindfulness workshops in aanbieding, waarin het gehele MBSR programma inclusieve oefeningen in één weekend behandelt worden.  Informeer je voor weekend-training en workshops direct bij een van de trainers.


Wil je kennis maken met mindfulness, het mindfulnescentrumhaarlem organiseerd ook introductieavonden of een proefles-avond of middag.


Nieuw: Vanaf september 2015 geeft het Mindfulness Centrum Haarlem ook trainingen in mindful parenting of mindful ouderschap genoemd.


Tags

training mindfulness haarlem centrum, mindfulness-training, training-mindfulness, haarlem centrum, centrum haarlem, mindfulness haarlem, 2015, Mindfulness Haarlem 2015 training, mindfulness Haarlem, mindfulness-training, Alexandra Pils mindfulness, training-mindfulness haarlem, begijnhof, begijnhof20, begijnhof-20, begijnhof-haarlem


Tag cloud: stress verminderen,#stressverminderen, stressmanagement, stress-management, stressmanagement, stress managen, stress reduceren, stressvrij, stressvrijer, stressloos, beter omgaan met stress, stressvrij leven, frustratie, frustreert,

burn-out, burnout, burn out, overspannen, overspannen zijn, overspannen raken, overspannen geraakt, minder gespannen, mentale stress, brein, druk, drukte, druk leven, druk bestaan, slaapprobleem, slaapproblemen, volle hoofd, veel gedachten, piekeren.


mindfullness, mindfullnes, mindfulnes, mindfulness, mindfulnessCentrumHaarlem, mindfulness-centrum-haarlem, mindfulness centrum haarlem, #mindfulness, #mindfulnesshaarlem, #mindfulnessinhaarlem,

meditatie, mediteren, ontspanning, rust, rust vinden, rust zoeken, tot rust komen, rusten, rustiger, meer zelfvertrouwen, zelfverzekerdheid, zelfverzekerder, meer aanwezig zijn, bewust ervaren, meer balans ervaren, meer waarnemen, beter waarnemen, bewuster waarnemen, bewuster leven bewustzijn, gedragspatroon, gedragspatronen herkennen,


oefening, oefeningen, scholing, scholingen, cursus, cursussen, training, trainingen, cursusgroep, groep, groepen, workshop, workshops, workshops 2015, effecten mindfulness, resultaten mindfulness, mindfulness-resultaten, mindfulness-effecten, ervaring, ervaringen, ervaringen mindfulness, 2015, mei 2015, voorjaar 2015, lente 2015,


geluk zoeken, geluk, gelukkiger, gelukkig zijn, gelukkiger zijn, gelukkiger worden, energie, meer energie, krachtig, krachtiger, krachtig in het leven staan, krachtig bestaan, krachtiger bestaan, balans, balans zoeken, balans vinden, meer balans verkrijgen, meer balans vinden, meer genieten, meer kunnen genieten, hier en nu, hier-en-nu, #hierennu#,


open mind, frisse blik, milder zijn, minder kritisch, zelfkritisch, zelfkritiek, oordeelsvrij, minder oordelen, veroordelen, lat hoog leggen, grenzen niet herkennen, door je grenzen gaan, over je grenzen gaan, over je heen laten trappen,