Mindfulness voor bedrijven

Mindfulness voor organisaties

Contact:

Telefoon: 06-10 25 0077

info@mindfulnesscentrumhaarlem.nl

Mindfulness voor organisaties

Waarom Mindfulness voor bedrijven?

Mindfulness kan een belangrijke bijdrage leveren om medewerkers gezond, productief en tevreden te houden.

Het zijn technieken die bewezen zijn, stress verlagend werken, focus vergroten, creativiteit en flexibiliteit stimuleren.

Vitaliteit maar ook hogere flexibiliteit worden  steeds belangrijker in een sneller draaiende wereld.  Medewerkers moeten steeds langer doorwerken en daarbij ook nog veel  flexibeler zijn.

Privé  en zakelijk versmelten in een omgeving van 24/7 bereikbaarheid. Vitaliteit komt hierdoor  hoger op de agenda te staan.

Mindfulness voor organisaties

Aanbod 1: Mindfulness Mini-Workshops (1,5h)


Wil je je collega's op je werk kennis laten maken met mindfulness in een korte prikkelende sessie?

Regelmatig komen we op bezoek bij bedrijven bijvoorbeeld tijdens lunch-sessies, team-bijeenkomsten en inmiddels ook bij grotere organisatie evenementen of op congressen.


In korte 1 tot 1,5 uur durende workshops lichten we toe hoe mindfulness werkt. Naast theorie gaan we ook met oefeningen aan de slag. Afhankelijk van de wensen, kunnen we je collega's prikkelen, uitdagen of ontspanning laten ervaren. Vanzelfsprekend geven we handige tips en tricks mee voor het dagelijkse gebruik.


Interesse?

Neem contact op via info@mindfulnesscentrumhaarlem.nl en dan kijken we gewoon wat de wensen en mogelijkheden zijn.

Aanbod 2: Intensief Training & Aanpak op maat voor organisaties


Een klassieke mindfulness training (Mindfulness Based Stress Reduction), bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur en volgt een vast programma.

Voor bedrijven en organisaties bieden wij een aanpak op maat aan met de mogelijkheid de trainingen te verzorgen op de  bedrijfslocatie.

Belangrijk is  een veilige omgeving voor dit soort trainingen.  En wij weten hoe wij dit  kunnen bieden.


Hierbij kan het Mindfulness Centrum Haarlem   bijvoorbeeld  ook trainingen tijdens middagpauzes of aan het  einde van een werkdag verzorgen.   

Deze trainingen zijn gebaseerd op het officiële MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) programma, aangevuld met praktische oefeningen voor op het werk.


Onze trainers  hebben tevens veel ervaring met verschillende bedrijfsculturen zoals werken in overheidsorganisaties,  internationale bedrijven en midden- en kleinbedrijven.

Maak gewoon een afspraak met ons en wij  bespreken de mogelijkheden.

Subsidie voor mindfulness

Subsidie voor Mindfulness in bedrijven

Bedrijven kunnen   een aanvraag indienen bij het Agentschap SZW om mensen langer en productief aan het werk te houden. Dit is handig om  voor bedrijven die mindfulness cursussen aan willen bieden. Een aanvragende bedrijf kan de helft van  mindfulness trainingen  gesubsidieerd krijgen, tot een bedrag van maximaal €10.000. Voorwaarde is   dat bedrijven  de andere helft van het subsidiebedrag bijlegt.

Zo vraag je subsidie aan

Op de website van SZW staan de aanvraagcriteria. Yoga en mindfulness kunnen vallen onder de  onderwerpen ‘gezond en veilig werken’ en ‘leercultuur voor werknemers’. Randvoorwaarden zijn dat een bedrijf minimaal 2 werknemers in dienst heeft en dat het project voor maximaal 12 maanden gesubsidieerd mag worden.

Bekijk de volledige subsidieomschrijving hier en vraag hem snel aan.

EFFECTEN

Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen na een 8-weekse mindfulness training:

 

effectiever

krachtiger

gezonder

stressbestendiger

meer ontspannen

zelfverzekerder

tevredener zijn.

 

Het werkt door in je privéleven én in je werk.

Ervaringen

"Ik verbaas mij hoeveel oordelen ik in een dag over alles heb. Nu ik deze bewuster waarneem kijk ik er anders tegen aan." (Jan)

          -------------


"Door mindfulness ben ik rustiger. Ik kan nu makkelijker mijn prioriteiten verschuiven, zonder mij schuldig te voelen."  (Anne)

           -------------


"Ik kan mij veel beter concentreren, ook in een open space office" (Max)

            -------------


"Het is zo fijn dat ik kleine oefeningen overal en dus ook op mijn werk kan doen" (Gerda)

           -------------


"Ik herken beter wanneer ik aan het piekeren ben over gebeurtenissen uit het verleden.

Ik kan nu beter loslaten."  (Simon)

Trainingslocatie


Mindfulness Centrum Haarlem

Begijnhof 20

2011 HE Haarlem

 


Contact


Alexandra Pils

Telefoon: 06-10 25 0077

info@mindfulnesscentrumhaarlem.nl

www.MindfulnessCentrumHaarlem.nl Copyright © 2012-2019 Alexandra Pils

Hoge kwaliteitseisen voor mindfulnesstrainer in het Mindfulness Centrum Haarlem

Bij het Mindfulness Centrum Haarlem staat hoge kwaliteit vooraan. Hier werken specialisten die een professionele opleiding hebben gevolgd, door minimaal een mentor zijn begeleidt en ook regelmatig intervisie's volgen. Alle mindfulnesstrainer van het MindfulnessCentrumHaarlem zijn gecertificeerd. In hun mindfulness lessen word ieder deelnemer met veel aandacht begeleidt. Professionele persoonlijke begeleiding en ook individuele aandacht hebben dan ook hoogste prioriteit bij het mindfulnesscentrumhaarlem. Kijk hiervoor ook naar de verschillende positieve reviews en positieve ervaringen op het internet..


Mindfulness in Haarlem en omgeving

In Noord-Holland, Haarlem en omgeving zoals Bloemendaal, Velsen, Aardenhout,Amsterdam, Ijmuiden, Heemstede en Overveen bestaan een grote hoeveelheid aanbieder van mindfulness. Waaronder bijvoorbeeld het Mindfulness Centrum Kennemerland (mindfulnesskenemerland. NL, Wolfram Meyer via wolframmeyer.nl‎, Villa Uitzicht via domain villauitzicht.nl, leefmindful.nl/, yogacentrum-innerwork.nl, Judith Hogeweg via judithhogeweg.nl, Bart Poelman via mindfulnesshaarlem.nl , yogacentrum, meditatiecentrum, gezondheidscentrum,

Grotendeels zijn deze aanbieder van mindfullness en hun andere activiteiten bij Haarlem zoals Yoga, Meditatie, Coaching ingeschreven bij een Haarlemse belangenvereniging genoemd Bewust Haarlem (bewusthaarlem.nl, #bewusthaarlem).


Mindfulness helpt bij slaapproblemen, burn-out, stress, overspannen

Mindfulness helpt mensen, die op zoek zijn naar meer balans en energie of die zowel positiever en krachtiger in het leven willen staan en dit leven ook bewuster willen waarnemen. In de meeste gevallen begint de zoektocht naar een cursus en pas als zich een deelnemer een bepaalde urgentie realiseert, waaronder stressklachten zoals spanning, benauwdheid, vermoeidheid, uitputting of lage energielevel. Ook kan het voorkomen dat een deelnemer zich midden in een burn-out bevind of overspannen is.


Bedrijven op zoek naar vitaliteitsprogramma

Inmiddels zijn ook vele bedrijven op zoek naar organisaties die programma’s voor stressmanagemnet  en/of stresspreventie aanbieden. Reorganisaties en een snellere technische ontwikkeling vragen veel flexibiliteit een aanpassingskracht van een medewerker. De werkdruk en ook de concurrentie liggen hoger. Gezondheid, vitaliteit en vitaliteitmanagement komen meer en meer aan bod binnen organisaties om hun werknemer beter leren omgaan met stress.


Eigen gedragspatronen herkennen

Tijdens de les leert een groepsdeelnemer zijn aandacht bij te houden op het moment en wat hij alles tijdens het mediteren ervaart en waarneemt aan sensaties, emoties, gedachten, oordelen. Zowel de ervaringen in je eigen lichaam (fysiek) alsook het mentale gedeelte (geest, brain) worde hier nauwkeurig nabesproken. Tijdens het mediteren ervaren veel deelnemers een vorm van rust en ontspanning of komen pas dan achter hoe gespannen ze daarvoor zijn geweest. In dat moment zet ook vaak een soort zelfhelingsproces in gang.


Mindfulness is geen therapie

Wel is op te merken dat Mindfulness geen officiële medische therapie of behandeling voor depressie of stress zijn. Wel zijn het effecten en resultaten dusdanig positief dat vele therapeuten en psychologen mindfulness in hun therapie mee opnemen.Voordelige prijs of speciale aanbiedingen van het Mindfulnesscentrumhaarlem

Vaak heeft het MindfulnessCentrumHaarlem speciale acties en aanbiedingen voor mindfullness lopen. Zo kan een actie of aanbieding zijn voor zo genoemde early-birds: hoe eerder je inschrijft voor een workshop mindfulness hoe hoger de waarschijnlijkheid dat je een korting op de vaste prijs krijgt. Kijk naar de mogelijkheden voor en goedkoop of voordelige prijs en voor mindfulness acties op de website van het (mindfulnesscentrumhaarlem.nl).


Grantie: Cursus gaan gegarandeerd doorook al zijn er minder dan 4 deelnemers.

Wees vroeg bij met een aanmelding voor een workshop, want daardoor is het mindfulnesscentrumhaarlem in staat ervoor te zorgen dat een cursus gegarandeerd plaats vindt.


Opfriscursus of opfrisworkshop mindfulness

Het mindfulness centrum haarlem biedt teven ook vele malen per jaar een opfriscursus/ opfrislessen of/en korte workshops voor personen die enkel jaren gelden al een 8-weken cursus achter de rug hebben. Een opfris training op opfris workshop mindfulness duurt meestal een dag.


Ook heeft het mindfulnesscentrumhaarlem vaak korte 2-dagen mindfulness workshops in aanbieding, waarin het gehele MBSR programma inclusieve oefeningen in één weekend behandelt worden.  Informeer je voor weekend-training en workshops direct bij een van de trainers.


Wil je kennis maken met mindfulness, het mindfulnescentrumhaarlem organiseerd ook introductieavonden of een proefles-avond of middag.


Nieuw: Vanaf september 2015 geeft het Mindfulness Centrum Haarlem ook trainingen in mindful parenting of mindful ouderschap genoemd.


Tags

training mindfulness haarlem centrum, mindfulness-training, training-mindfulness, haarlem centrum, centrum haarlem, mindfulness haarlem, 2015, Mindfulness Haarlem 2015 training, mindfulness Haarlem, mindfulness-training, Alexandra Pils mindfulness, training-mindfulness haarlem, begijnhof, begijnhof20, begijnhof-20, begijnhof-haarlem


Tag cloud: stress verminderen,#stressverminderen, stressmanagement, stress-management, stressmanagement, stress managen, stress reduceren, stressvrij, stressvrijer, stressloos, beter omgaan met stress, stressvrij leven, frustratie, frustreert,

burn-out, burnout, burn out, overspannen, overspannen zijn, overspannen raken, overspannen geraakt, minder gespannen, mentale stress, brein, druk, drukte, druk leven, druk bestaan, slaapprobleem, slaapproblemen, volle hoofd, veel gedachten, piekeren.


mindfullness, mindfullnes, mindfulnes, mindfulness, mindfulnessCentrumHaarlem, mindfulness-centrum-haarlem, mindfulness centrum haarlem, #mindfulness, #mindfulnesshaarlem, #mindfulnessinhaarlem,

meditatie, mediteren, ontspanning, rust, rust vinden, rust zoeken, tot rust komen, rusten, rustiger, meer zelfvertrouwen, zelfverzekerdheid, zelfverzekerder, meer aanwezig zijn, bewust ervaren, meer balans ervaren, meer waarnemen, beter waarnemen, bewuster waarnemen, bewuster leven bewustzijn, gedragspatroon, gedragspatronen herkennen,


oefening, oefeningen, scholing, scholingen, cursus, cursussen, training, trainingen, cursusgroep, groep, groepen, workshop, workshops, workshops 2015, effecten mindfulness, resultaten mindfulness, mindfulness-resultaten, mindfulness-effecten, ervaring, ervaringen, ervaringen mindfulness, 2015, mei 2015, voorjaar 2015, lente 2015,


geluk zoeken, geluk, gelukkiger, gelukkig zijn, gelukkiger zijn, gelukkiger worden, energie, meer energie, krachtig, krachtiger, krachtig in het leven staan, krachtig bestaan, krachtiger bestaan, balans, balans zoeken, balans vinden, meer balans verkrijgen, meer balans vinden, meer genieten, meer kunnen genieten, hier en nu, hier-en-nu, #hierennu#,


open mind, frisse blik, milder zijn, minder kritisch, zelfkritisch, zelfkritiek, oordeelsvrij, minder oordelen, veroordelen, lat hoog leggen, grenzen niet herkennen, door je grenzen gaan, over je grenzen gaan, over je heen laten trappen,