Kosten

Tarieven & vergoeding 

Wat kost een 8-weekse Mindfulness (MBSR) cursus?


TARIEF: FYSIEKE CURSUS (op onze locatie)  HYBRIDE CURSUS


Dit is het tarief voor een achtweekse mindfulness training (MBSR) voor bijeenkomsten in onze locatie en ook voor hybride cursussen (= online+op locatie).


 • €480,- (incl. 21% BTW) per persoon voor organisaties en/of indien de werkgever de kosten overneemt. (ZZP'er of ondernemers vanaf 3 medewerkers)


 • Voor particuliere klanten die de cursus uit eigen privé budget betalen hanteren wij een gereduceerd tarief van €345,- (incl. BTW).


Indien door corona-maatregelen een fysieke cursus verder gaat als online of hybride cursus ontvangt een deelnemer geen compensatie. Dit omdat Mindfulness Centrum Haarlem alsnog kosten voor gehuurde ruimtes maakt of heeft gemaakt (jaarcontract). TARIEF: ONLINE CURSUS (live)


Voor onze interactieve online cursussen hebben we geen locatiekosten. Hierdoor kunnen we een groepstraining aanbieden voor het gereduceerd tarief van:

  • - €325,- indien uit eigen privé-budget gefinanceerd.
  • - €460,- indien werkgever de kosten overneemt.Wat krijg je voor die prijs?

 • een intakegesprek
 • 8 trainingssessies van gemiddeld 2 uur (+/- 10 min.)
 • 1 stiltedag van 4 uur
 • een werkboek
 • audio files (mp3) met oefeningen
 • persoonlijke ondersteuning gedurende het gehele traject.


Om je inschrijving en deelname definitief te maken, dient het bedrag van de factuur minimaal 14 dagen voor aanvang van de training te zijn overgemaakt, onder vermelding van het factuurnummer.

Alle MBSR groepstrainingen starten!

Wij hanteren geen minimum aantal deelnemers!

VERGOEDINGEN

Kan ik vergoeding van mijn werkgever krijgen?

Bijna alle werkgevers hebben een budget preventie, een ziekteverzuimbudget en /of een budget persoonlijke ontwikkeling. Ook kan er binnen grotere organisaties een beroep worden gedaan op bedrijfsmaatschappelijk werk.

Er zijn dus steeds meer werkgevers die de mindfulness training (MBSR) vergoeden, mede doordat het een wetenschappelijk bewezen en effectieve aanpak is om beter met stress en werkdruk te leren omgaan. De mindfulness training past daardoor goed binnen het beleid van Human Resources van deze tijd.


Werknemers die een training hebben gevolgd geven aan dat het een positief effect heeft op hun productiviteit, op hun mentale vaardigheden, op hun omgang met collega's en stressbestendiger zijn.

Tevens hebben bedrijven de mogelijkheid om subsidie aan te vragen. Een bedrijf

kan de helft van de mindfulness trainingen gesubsidieerd krijgen, tot een bedrag van 10.000 euro.

Worden de kosten vergoed door een zorgverzekeraar?

Enkele zorgverzekeraars bieden een vergoeding aan voor een 8-weekse mindfulness cursus. Hier valt het onder de alternatieve geneeswijzen in het aanvullend pakket. De vergoedingen voor alternatieve geneeskunde zijn bij veel verzekeraars verminderd. Soms zijn het bedragen tussen €100,- en €350,-.


Kijk op de pagina van de NFG of van de zorgwijzer om snel een overzicht te hebben, of een mindfulness training bij jouw verzekeraar vergoed wordt.


Verzekeraars vergoeden de kosten altijd achteraf, dus na afronding van een therapie/behandeling. De kosten voor een mindfulness training worden dan ook na afronding van de gehele cursus uitbetaald. Dat betekend wel dat een deelnemer het cursusgeld altijd eerst zelf moet voorfinancieren.


Om er absoluut zeker van te zijn dat mindfulness vergoed wordt, kun je het beste contact opnemen met je eigen zorgverzekeraar (voorwaarden achterhalen) en dit schriftelijk laten bevestigen.Tips voor andere mogelijkheden voor vergoeding

Via arbodiensten

Werkgevers via arbodiensten benaderen, via bedrijfsartsen en brancheorganisatie (bv. BOA, Arbouw) is een mogelijkheid.


Via UWV

Het is de moeite waard voor mensen met een uitkering om te onderzoeken of het UWV een deel van de kosten voor een training kan betalen. Hierbij is van belang om goed te motiveren hoe een mindfulnesstraining kan bijdragen aan het (sneller) vinden van een baan en aan het goed blijven functioneren in een baan.


Via gemeente

Het ondersteunen van mantelzorgers is voor veel gemeenten een speerpunt nu door de bezuinigingen in de zorg veel zorgtaken op de schouders van mantelzorgers komen. Wellicht kunt u een beroep doen op WMO-gelden. Sommige zorgverzekeraars vergoeden ook een deel van een MBSR-training voor mantelzorgers.

ALGEMENE VOORWAARDEN

Deelname aan een training bij Mindfulness Centrum Haarlem gebeurt altijd op eigen en vrijwillige basis van de deelnemer zelf. De inzet en betrokkenheid bij de training van de deelnemer is mede van invloed op het gewenste eindresultaat. Mindfulness Centrum Haarlem kan hierdoor geen garantie geven voor het gewenste resultaat dat een deelnemer vooraf zelf heeft bepaalt.


Mensen die onder behandeling van een medisch specialist zijn (zoals een arts of psychiater) raden wij aan om voor de inschrijving van een training advies in te winnen bij deze medisch specialist om te bepalen of de timing van de training het juist moment is of überhaupt past in het behandelplan. Mindfulness Centrum Haarlem is niet verantwoordelijk voor het effect van de mindfulnesstraining op de gezondheid van een deelnemer....


...Lees hier de volledige algemene voorwaarden

ANNULERING

Hoe kan ik een mindfulness cursus annuleren?


 • U kunt uw inschrijving voor de training kosteloos annuleren tot één maand voor aanvang.


 • Bij annulering van vier weken tot twee weken voor begin van de training wordt 50% van het cursusgeld in rekening gebracht.


 • Binnen 2 weken voor aanvangsdatum of na aanvang van de training is geen restitutie mogelijk.


Vragen? bel met ons


Telefoon: 06-1025 0077

2021 Mindfulness planning


5 jan. t/m 2 maart 2021 (di) 

22 jan. t/m 19 maart 2021 (vr)

9 maart t/m 11 mei 2021 (di)

18 mei t/m 8 juli 2021 (di)

Copyright © 2012-2021 Alexandra Pils

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren