Over ons

Over ons

Contact:

Telefoon: 06-10 25 0077

info@mindfulnesscentrumhaarlem.nl

Gekwalificeerde mindfulness trainers door hoge kwaliteitseisen

De Mindfulness groepstrainingen zijn gebaseerd op de structuren van de grondlegger Jon Kabat-Zinn. De trainers bij het Mindfulness Centrum Haarlem zijn gekwalificeerd en voldoen aan de mindfulness eisen van de Vereninging voor Mindfulness Trainers in Nederland (VMBN).

 

Alle trainers zijn hoog opgeleid (HBO/WO) en hebben een professionele mindfulness opleiding gevolgd. Door de nauwe samenwerking van de trainers staan regelmatig intervisie- en supervisiegesprekken op de agenda, net zoals jaarlijkse trainingen ter verdieping of verbreding van de kennis van de trainers zelf. De trainingen worden dan ook gegeven vanuit diepe inhoudelijke kennis en brede expertise.

 

Professionele persoonlijke begeleiding en ook individuele aandacht van deelnemers hebben hoogste prioriteit bij het Mindfulness Centrum Haarlem.

 

Wil je de training volgen bij een trainer met een nuchtere aanpak, maar die ook weet humor en luchtigheid erin te brengen? Dan ben je hier op de juiste plek.

Trainer in Mindfulness Centrum Haarlem

Alexandra Pils

Gecertificeerd mindfulnesstrainer (cat. 1; lid VMBN)

 

Mijn naam is Alexandra Pils (45), geboren in het Duitse

Heidelberg en woon in Haarlem samen met mijn man en

zoontje. Enkele jaren geleden, tijdens mijn drukke fulltime

baan als projectmanager marketing en communicatie bij een

groot internationaal bedrijf, ben ik zelf in aanraking gekomen

met Mindfulness.

Door het positieve effect dat de training op mij had heb ik

besloten om zelf de opleiding tot mindfulnesstrainer

(gecertificeerd cat. 1; lid VMBN) te volgen bij het

Centrum voor Mindfulness Amsterdam.

 

Sindsdien heeft Mindfulness een vaste plek in mijn dagelijks leven

ingenomen. De positieve effecten hebben mij zozeer overtuigd dat ik dit

graag ook met andere mensen wil delen. Inmiddels geef ik 10-14 Mindfulness trainingen per jaar (in-company & particulier). Dat komt op neer dat ik met ongeveer 120-150 mensen werk met verschillende achtergronden, leeftijden of cultuur.

Wat mij inspireert en intrigeert is dat deelnemers bij iedere mindfulness training weer tot nieuwe inzichten komen.

Vanuit mijn nuchtere Duitse karakter en (werk)achtergrond kan je van mij een heldere en gestructureerde aanpak verwachten, die gebaseerd is op de basisprincipes van het originele MBSR-programma van de oprichter Jon Kabat-Zinn. De mindfulness trainingen zijn dan ook onderbouwd met theorie en worden afgewisseld met verschillende (meditatie)-oefeningen.

Alexandra Pils, gecertificeerd mindfulness trainer cat 1, lid VMBN
Anja Kwaks

Jaap Storteboom

Mindfulnesstrainer, denkadviseur, bedrijfseconoom

geregistreerd shiatsutherapeut

 

 

Na mijn studie bedrijfseconomie heb ik ruim 25 jaar gewerkt

als adviseur en manager van veranderingsprocessen binnen

overheid en bedrijfsleven.

De afgelopen 10 jaar heb ik me, vanuit de behoefte lichaam en

geest meer met elkaar te verbinden, in de wereld van shiatsu,

systemisch werk en mindfulness verdiept.

Mijn opleiding tot mindfulness-trainer heb ik gevolgd bij het

Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.

 

Als trainer/coach en denkadviseur bied ik een combinatie van analytische met intuitieve insteek. Deze mix van ratio & gevoel is met name geschikt voor (complexe) vragen waar vaak alleen verstandelijke benadering niet voldoende is om tot een bevredigende en werkbare oplossing te komen.

 

Daarnaast kan ik je, via shiatsu en mindfulness, begeleiden bij vragen die gaan over hoe je beter kan leren omgaan met stressfactoren in je leven & werk.

Jaap Storteboom

Anja Kwaks

Psycholoog Arbeid en Gezondheidspsycholoog (NIP),

senior trainer, coach en POH-GGZ in een huisartsenpraktijk.

 

 

Moeder van twee kinderen en woonachtig in Haarlem.

Mijn ervaring ligt onder andere op: Mindfulness, Vitaliteit

en Stresshantering.

Ik train en begeleid sinds 1993 mensen met verschillende

vragen en problemen over hoe om te gaan met stress,

werkdruk en andere vitaliteitsvragen. Sinds 2008 geef ik ook

mindfulnesstrainingen. Als psycholoog heb ik inmiddels heel

wat jaren ervaring in de praktijk. Ik combineer verdieping

en verrijking, met concrete opdrachten, we gaan samen aan de slag.

 

In mijn vak gaat het over de vitaliteit, inzetbaarheid en belastbaarheid van

mensen. Hoe optimaliseer je jouw inzetbaarheid en hoe doseer je jouw

energie? Of wat als je te maken krijgt met tegenslag en toekomstonzeker-

heid in je werk of privé. Zo heb ik een eigen stijl ontwikkeld, een die mij goed

ligt en waar ik succesvol werk mee kan afleveren.

 

Wat maakt mij als professional bijzonder? Mijn betrokkenheid en kundigheid.

Mijn oog voor het individu, de groep en het proces; humor en mijn vasthoudendheid.

Cooperatie met HOF20

Trainingslocatie

 

Mindfulness Centrum Haarlem

Begijnhof 20

2011 HE Haarlem

 

Contact

 

Alexandra Pils

Telefoon: 06-10 25 0077

info@mindfulnesscentrumhaarlem.nl

www.MindfulnessCentrumHaarlem.nl

 

 

 

Postadres

 

Mindfulness Centrum Haarlem

Duvenvoordestraat 84

2013 AH Haarlem

 

 

 

 

Copyright © 2012-2018 Alexandra Pils

JE KRACHTEN VERSTERKEN

 

In 2015 is het Mindfulness Centrum Haarlem met HOF20 een samen-werkingsverband aangegaan.

 

Ons streven is om in het centrum een laagdrempelig en professioneel aanbod te verzorgen gericht op vitaliteit, stressmanagement en professionele ontwikkeling.

 

Centraal daarin staat het versterken van je fysieke en geestelijke kracht. Zo biedt het centrum naast Mindfulness o.a. ook Yoga, Shiatsu, Systemische opstelling en Coaching aan.

 

Samen hebben wij als HOF2O intrek genomen in het historische pand uit 1719 in de Begijnhof 20 in het centrum van Haarlem.

 

 

 

Hoge kwaliteitseisen voor mindfulnesstrainer in het Mindfulness Centrum Haarlem

Bij het Mindfulness Centrum Haarlem staat hoge kwaliteit vooraan. Hier werken specialisten die een professionele opleiding hebben gevolgd, door minimaal een mentor zijn begeleidt en ook regelmatig intervisie's volgen. Alle mindfulnesstrainer van het MindfulnessCentrumHaarlem zijn gecertificeerd. In hun mindfulness lessen word ieder deelnemer met veel aandacht begeleidt. Professionele persoonlijke begeleiding en ook individuele aandacht hebben dan ook hoogste prioriteit bij het mindfulnesscentrumhaarlem. Kijk hiervoor ook naar de verschillende positieve reviews en positieve ervaringen op het internet..

 

Mindfulness in Haarlem en omgeving

In Noord-Holland, Haarlem en omgeving zoals Bloemendaal, Velsen, Aardenhout,Amsterdam, Ijmuiden, Heemstede en Overveen bestaan een grote hoeveelheid aanbieder van mindfulness. Waaronder bijvoorbeeld het Mindfulness Centrum Kennemerland (mindfulnesskenemerland. NL, Wolfram Meyer via wolframmeyer.nl‎, Villa Uitzicht via domain villauitzicht.nl, leefmindful.nl/, yogacentrum-innerwork.nl, Judith Hogeweg via judithhogeweg.nl, Bart Poelman via mindfulnesshaarlem.nl , yogacentrum, meditatiecentrum, gezondheidscentrum,

Grotendeels zijn deze aanbieder van mindfullness en hun andere activiteiten bij Haarlem zoals Yoga, Meditatie, Coaching ingeschreven bij een Haarlemse belangenvereniging genoemd Bewust Haarlem (bewusthaarlem.nl, #bewusthaarlem).

 

Mindfulness helpt bij slaapproblemen, burn-out, stress, overspannen

Mindfulness helpt mensen, die op zoek zijn naar meer balans en energie of die zowel positiever en krachtiger in het leven willen staan en dit leven ook bewuster willen waarnemen. In de meeste gevallen begint de zoektocht naar een cursus en pas als zich een deelnemer een bepaalde urgentie realiseert, waaronder stressklachten zoals spanning, benauwdheid, vermoeidheid, uitputting of lage energielevel. Ook kan het voorkomen dat een deelnemer zich midden in een burn-out bevind of overspannen is.

 

Bedrijven op zoek naar vitaliteitsprogramma

Inmiddels zijn ook vele bedrijven op zoek naar organisaties die programma’s voor stressmanagemnet en/of stresspreventie aanbieden. Reorganisaties en een snellere technische ontwikkeling vragen veel flexibiliteit een aanpassingskracht van een medewerker. De werkdruk en ook de concurrentie liggen hoger. Gezondheid, vitaliteit en vitaliteitmanagement komen meer en meer aan bod binnen organisaties om hun werknemer beter leren omgaan met stress.

 

Eigen gedragspatronen herkennen

Tijdens de les leert een groepsdeelnemer zijn aandacht bij te houden op het moment en wat hij alles tijdens het mediteren ervaart en waarneemt aan sensaties, emoties, gedachten, oordelen. Zowel de ervaringen in je eigen lichaam (fysiek) alsook het mentale gedeelte (geest, brain) worde hier nauwkeurig nabesproken. Tijdens het mediteren ervaren veel deelnemers een vorm van rust en ontspanning of komen pas dan achter hoe gespannen ze daarvoor zijn geweest. In dat moment zet ook vaak een soort zelfhelingsproces in gang.

 

Mindfulness is geen therapie

Wel is op te merken dat Mindfulness geen officiële medische therapie of behandeling voor depressie of stress zijn. Wel zijn het effecten en resultaten dusdanig positief dat vele therapeuten en psychologen mindfulness in hun therapie mee opnemen.

 

 

Voordelige prijs of speciale aanbiedingen van het Mindfulnesscentrumhaarlem

Vaak heeft het MindfulnessCentrumHaarlem speciale acties en aanbiedingen voor mindfullness lopen. Zo kan een actie of aanbieding zijn voor zo genoemde early-birds: hoe eerder je inschrijft voor een workshop mindfulness hoe hoger de waarschijnlijkheid dat je een korting op de vaste prijs krijgt. Kijk naar de mogelijkheden voor en goedkoop of voordelige prijs en voor mindfulness acties op de website van het (mindfulnesscentrumhaarlem.nl).

 

Grantie: Cursus gaan gegarandeerd doorook al zijn er minder dan 4 deelnemers.

Wees vroeg bij met een aanmelding voor een workshop, want daardoor is het mindfulnesscentrumhaarlem in staat ervoor te zorgen dat een cursus gegarandeerd plaats vindt.

 

Opfriscursus of opfrisworkshop mindfulness

Het mindfulness centrum haarlem biedt teven ook vele malen per jaar een opfriscursus/ opfrislessen of/en korte workshops voor personen die enkel jaren gelden al een 8-weken cursus achter de rug hebben. Een opfris training op opfris workshop mindfulness duurt meestal een dag.

 

Ook heeft het mindfulnesscentrumhaarlem vaak korte 2-dagen mindfulness workshops in aanbieding, waarin het gehele MBSR programma inclusieve oefeningen in één weekend behandelt worden. Informeer je voor weekend-training en workshops direct bij een van de trainers.

 

Wil je kennis maken met mindfulness, het mindfulnescentrumhaarlem organiseerd ook introductieavonden of een proefles-avond of middag.

 

Nieuw: Vanaf september 2015 geeft het Mindfulness Centrum Haarlem ook trainingen in mindful parenting of mindful ouderschap genoemd.

 

Tags

training mindfulness haarlem centrum, mindfulness-training, training-mindfulness, haarlem centrum, centrum haarlem, mindfulness haarlem, 2015, Mindfulness Haarlem 2015 training, mindfulness Haarlem, mindfulness-training, Alexandra Pils mindfulness, training-mindfulness haarlem, begijnhof, begijnhof20, begijnhof-20, begijnhof-haarlem

 

Tag cloud: stress verminderen,#stressverminderen, stressmanagement, stress-management, stressmanagement, stress managen, stress reduceren, stressvrij, stressvrijer, stressloos, beter omgaan met stress, stressvrij leven, frustratie, frustreert,

burn-out, burnout, burn out, overspannen, overspannen zijn, overspannen raken, overspannen geraakt, minder gespannen, mentale stress, brein, druk, drukte, druk leven, druk bestaan, slaapprobleem, slaapproblemen, volle hoofd, veel gedachten, piekeren.

 

mindfullness, mindfullnes, mindfulnes, mindfulness, mindfulnessCentrumHaarlem, mindfulness-centrum-haarlem, mindfulness centrum haarlem, #mindfulness, #mindfulnesshaarlem, #mindfulnessinhaarlem,

meditatie, mediteren, ontspanning, rust, rust vinden, rust zoeken, tot rust komen, rusten, rustiger, meer zelfvertrouwen, zelfverzekerdheid, zelfverzekerder, meer aanwezig zijn, bewust ervaren, meer balans ervaren, meer waarnemen, beter waarnemen, bewuster waarnemen, bewuster leven bewustzijn, gedragspatroon, gedragspatronen herkennen,

 

oefening, oefeningen, scholing, scholingen, cursus, cursussen, training, trainingen, cursusgroep, groep, groepen, workshop, workshops, workshops 2015, effecten mindfulness, resultaten mindfulness, mindfulness-resultaten, mindfulness-effecten, ervaring, ervaringen, ervaringen mindfulness, 2015, mei 2015, voorjaar 2015, lente 2015,

 

geluk zoeken, geluk, gelukkiger, gelukkig zijn, gelukkiger zijn, gelukkiger worden, energie, meer energie, krachtig, krachtiger, krachtig in het leven staan, krachtig bestaan, krachtiger bestaan, balans, balans zoeken, balans vinden, meer balans verkrijgen, meer balans vinden, meer genieten, meer kunnen genieten, hier en nu, hier-en-nu, #hierennu#,

 

open mind, frisse blik, milder zijn, minder kritisch, zelfkritisch, zelfkritiek, oordeelsvrij, minder oordelen, veroordelen, lat hoog leggen, grenzen niet herkennen, door je grenzen gaan, over je grenzen gaan, over je heen laten trappen,