FAQ - Veel gestelde vragen

FAQ -Veelgestelde Vragen

Contact:

Telefoon: 06-10 25 0077

info@mindfulnesscentrumhaarlem.nl

FAQ - Veelgestelde vragen

Hoe kies ik een passende mindfulness training...want er zijn zo veel aanbieders?

 

Kies een mindfulness training op basis van de juiste klik met een trainer

Wij adviseren goed te letten op de klik tussen jou en de trainer. Jij hebt er niets aan als je jezelf 8 weken lang zit te irriteren aan de persoon. En wij trouwens ook niet. Maak dan ook gebruik van een kennismakingsgesprek.

 

Ga shoppen

Maak gebruik van een vrijblijvend kennismakingsgesprek en leer verschillende aanbieders en trainers kennen. Neem de tijd om een gesprek te laten bezinken en wacht nog even met inschrijven.

Soms wil een trainer meteen na het kennismakingsgesprek dat je je inschrijft. Dit omdat er bijvoorbeeld nog één deelnemer nodig is om het minimum aantal deelnemers van de training compleet te maken. Maar goede Mindfulnesstrainers committeren zich aan ethisch gedrag en daar hoort in onze visie bij om potentiële cliënten de ruimte te geven deze persoonlijke keuze in alle rust te nemen.

Neem dus de tijd en slaap er nog een nachtje over.

 

Kijk goed naar de grootte van een groep

Bij grote groepen bestaat de kans dat je minder individuele aandacht krijgt, waardoor de kwaliteit en het eindresultaat minder kan zijn. Een groep tussen 6-10 mensen is voor een trainer met veel ervaring goed te doen. Onze ervaring is dat een groep van 12 of meer mensen beter getraind kan worden met een extra co-trainer erbij.

 

Hoe herken ik een ervaren mindfulness trainer?

Kijk naar de aantal trainingen die een trainer per jaar geeft en wellicht ook hoe lang hij of zij actief is. Hoe meer trainingen, hoe meer ervaring een trainer heeft kunnen opdoen met mensen en hun verschillende achtergronden.

Kijk tevens naar de certificering van een trainer. Dat is en soort kwaliteitskeurmerk van de vereniging van mindfulness trainers (VMBN). Bij certificering categorie 1 heeft een trainer de hoogste certificering. Hij of zij geeft dan regelmatig trainingen, volgt opleidingen en intervisies. Categorie 2 is iets lager. Ook deze trainer mag lessen geven en kan prima een training verzorgen. Kijk dan gewoon hoe vaak ze dat per jaar doen. Want hoe vaker hoe meer kennis ze in huis hebben.

Kan ik een keer een proeftraining binnen een groep volgen?

Helaas kunnen wij dat niet doen. De reden hiervoor is dat het de veiligheid en de open gesprekken binnen een bestaande groep zou kunnen beperken of zelf beschadigen. We werken soms met mensen die in een fase van hoge kwetsbaarheid zitten. Daar zijn privacy, vertrouwen onder elkaar en het gevoel van veiligheid belangrijke componenten om een training soepel te laten verlopen.

 

Je hebt 2 mogelijkheden om de sfeer te proeven:

  1. Op onze gratis informatieavonden kun je langskomen en de trainers leren kennen en hun werkstijl ervaren.
  2. In een persoonlijk en vrijblijvend kennismakingsgesprek met een trainer, waarbij je tevens je persoonlijke verhaal kan doen.

Hoevel tijd moet ik tijdens een mindfulness cursus investeren?

Dagelijks oefenen is cruciaal voor een resultaat. Bij mindfulness leer je jezelf een nieuwe vaardigheid aan waar je veel aan zult hebben. Dat kost natuurlijk tijd. Naast de 8 wekelijkse gezamenlijke sessies zul je ook thuis moeten oefenen. Houd er rekening mee dat je tijdens de training zo’n 3 kwartier per dag moet investeren om jezelf de benodigde vaardigheden eigen te maken.

Kan ik een les inhalen als ik één gemist heb?

Een keer een les missen is meestal geen probleem. De trainer praat je in een persoonlijk gesprek bij.

 

Ik ben een paar weken met vakantie en zal dan 2 x een training missen.

Als je vooraf weet dat je mogelijk meerdere lessen zult missen, adviseren wij om een andere trainingsdata te kiezen. De training bestaat uit diverse opbouwende lessen, waardoor het gewenste effect van de training mogelijk niet wordt bereikt. Dit zou immers zonde zijn.

 

Kan ik een gemiste les bij een ander groep inhalen?

Het inhalen in een ander groep doen wij niet. De reden hiervoor is dat het de veiligheid en de open gesprekken binnen een bestaande groep zou kunnen beperken of zelf beschadigen.

We werken met mensen die soms in een fase van hoge kwetsbaarheid zitten. Daar zijn privacy, vertrouwen onder elkaar en veiligheid belangrijke componenten om een training goed te laten verlopen.

 

Krijg ik lesgeld terug als ik een les mis?

Nee, wel kijken we naar een individuele oplossing. Een 8-weekse Mindfulness training is een inhoudelijk op elkaar opbouwend training. Het zijn dus geen losse modules zoals bijvoorbeeld bij een yogales, waarbij je in en uit kunt lopen. Mocht je bijvoorbeeld vanwege ziekte of ander urgente redenen uitvallen kijken wij hiervoor naar een individuelle oplossing.

In hoever moet ik in een groep dingen over mijn persoonlijke leven delen?

Je bent vrij om te vertellen wat jij wilt. In een training bespreken wij voornamelijk je directe ervaringen (lichamelijke gewaarwording, emoties en gedachten) in verband met de oefeningen die je thuis hebt gedaan of tijdens een training doet. De trainers kijken dan of ze je kunnen ondersteunen in het creëren van inzichten op je eigen ervaringen en reacties. Maar we graven niet in je verleden of in je privéleven.

Mijn werkgever gaat de kosten overnemen, waardoor de betaling wat langer duurt. Hoe kan ik mijn plek toch tijdig reserveren?

Wij zijn op de hoogte dat de administratieve processen binnen organisaties langer duren. Zodra je aangeeft dat de werkgever betaalt, vertrouwen wij erop dat alles goed komt. We hebben dan wel de gegevens van je werkgever nodig voor het opmaken van de factuur.

Mediteren, is dat niet zweverig?

Nee, bij het Mindfulness Centrum Haarlem leggen we de meditatieoefeningen uit, wat we er per oefening mee willen bereiken of waarvoor ze dienen. Zo beginnen wij bijvoorbeeld je concentratie en aandacht voor je lichamelijke waarneming aan te scherpen. En dat is best wel concreet, want je gaat proeven, ruiken, kijken, luisteren en voelen. Dus je werkt met je zintuigen en vervolgens bouwen we dit uit en kijken ook wat er voor gedachten of emoties opkomen tijdens het mediteren.

Trainingslocatie

 

Mindfulness Centrum Haarlem

Begijnhof 20

2011 HE Haarlem

 

Contact

 

Alexandra Pils

Telefoon: 06-10 25 0077

info@mindfulnesscentrumhaarlem.nl

www.MindfulnessCentrumHaarlem.nl

 

 

 

Postadres

 

Mindfulness Centrum Haarlem

Duvenvoordestraat 84

2013 AH Haarlem

 

 

 

 

Copyright © 2012-2018 Alexandra Pils

Meer Informatie

 

Heb je vragen, bel dan

 

Telefoon: 06-10 25 00 77

 

 

Trainingsdata

 

Kijk hier naar de startdata van de volgende trainingen.

Informatiedagen

 

Kom langs bij onze gratis

Informatiebijeenkomsten

voor meer informatie.

De Trainers

 

Ga hier naar de overzicht met de trainers.

Hoge kwaliteitseisen voor mindfulnesstrainer in het Mindfulness Centrum Haarlem

Bij het Mindfulness Centrum Haarlem staat hoge kwaliteit vooraan. Hier werken specialisten die een professionele opleiding hebben gevolgd, door minimaal een mentor zijn begeleidt en ook regelmatig intervisie's volgen. Alle mindfulnesstrainer van het MindfulnessCentrumHaarlem zijn gecertificeerd. In hun mindfulness lessen word ieder deelnemer met veel aandacht begeleidt. Professionele persoonlijke begeleiding en ook individuele aandacht hebben dan ook hoogste prioriteit bij het mindfulnesscentrumhaarlem. Kijk hiervoor ook naar de verschillende positieve reviews en positieve ervaringen op het internet..

 

Mindfulness in Haarlem en omgeving

In Noord-Holland, Haarlem en omgeving zoals Bloemendaal, Velsen, Aardenhout,Amsterdam, Ijmuiden, Heemstede en Overveen bestaan een grote hoeveelheid aanbieder van mindfulness. Waaronder bijvoorbeeld het Mindfulness Centrum Kennemerland (mindfulnesskenemerland. NL, Wolfram Meyer via wolframmeyer.nl‎, Villa Uitzicht via domain villauitzicht.nl, leefmindful.nl/, yogacentrum-innerwork.nl, Judith Hogeweg via judithhogeweg.nl, Bart Poelman via mindfulnesshaarlem.nl , yogacentrum, meditatiecentrum, gezondheidscentrum,

Grotendeels zijn deze aanbieder van mindfullness en hun andere activiteiten bij Haarlem zoals Yoga, Meditatie, Coaching ingeschreven bij een Haarlemse belangenvereniging genoemd Bewust Haarlem (bewusthaarlem.nl, #bewusthaarlem).

 

Mindfulness helpt bij slaapproblemen, burn-out, stress, overspannen

Mindfulness helpt mensen, die op zoek zijn naar meer balans en energie of die zowel positiever en krachtiger in het leven willen staan en dit leven ook bewuster willen waarnemen. In de meeste gevallen begint de zoektocht naar een cursus en pas als zich een deelnemer een bepaalde urgentie realiseert, waaronder stressklachten zoals spanning, benauwdheid, vermoeidheid, uitputting of lage energielevel. Ook kan het voorkomen dat een deelnemer zich midden in een burn-out bevind of overspannen is.

 

Bedrijven op zoek naar vitaliteitsprogramma

Inmiddels zijn ook vele bedrijven op zoek naar organisaties die programma’s voor stressmanagemnet en/of stresspreventie aanbieden. Reorganisaties en een snellere technische ontwikkeling vragen veel flexibiliteit een aanpassingskracht van een medewerker. De werkdruk en ook de concurrentie liggen hoger. Gezondheid, vitaliteit en vitaliteitmanagement komen meer en meer aan bod binnen organisaties om hun werknemer beter leren omgaan met stress.

 

Eigen gedragspatronen herkennen

Tijdens de les leert een groepsdeelnemer zijn aandacht bij te houden op het moment en wat hij alles tijdens het mediteren ervaart en waarneemt aan sensaties, emoties, gedachten, oordelen. Zowel de ervaringen in je eigen lichaam (fysiek) alsook het mentale gedeelte (geest, brain) worde hier nauwkeurig nabesproken. Tijdens het mediteren ervaren veel deelnemers een vorm van rust en ontspanning of komen pas dan achter hoe gespannen ze daarvoor zijn geweest. In dat moment zet ook vaak een soort zelfhelingsproces in gang.

 

Mindfulness is geen therapie

Wel is op te merken dat Mindfulness geen officiële medische therapie of behandeling voor depressie of stress zijn. Wel zijn het effecten en resultaten dusdanig positief dat vele therapeuten en psychologen mindfulness in hun therapie mee opnemen.

 

 

Voordelige prijs of speciale aanbiedingen van het Mindfulnesscentrumhaarlem

Vaak heeft het MindfulnessCentrumHaarlem speciale acties en aanbiedingen voor mindfullness lopen. Zo kan een actie of aanbieding zijn voor zo genoemde early-birds: hoe eerder je inschrijft voor een workshop mindfulness hoe hoger de waarschijnlijkheid dat je een korting op de vaste prijs krijgt. Kijk naar de mogelijkheden voor en goedkoop of voordelige prijs en voor mindfulness acties op de website van het (mindfulnesscentrumhaarlem.nl).

 

Grantie: Cursus gaan gegarandeerd doorook al zijn er minder dan 4 deelnemers.

Wees vroeg bij met een aanmelding voor een workshop, want daardoor is het mindfulnesscentrumhaarlem in staat ervoor te zorgen dat een cursus gegarandeerd plaats vindt.

 

Opfriscursus of opfrisworkshop mindfulness

Het mindfulness centrum haarlem biedt teven ook vele malen per jaar een opfriscursus/ opfrislessen of/en korte workshops voor personen die enkel jaren gelden al een 8-weken cursus achter de rug hebben. Een opfris training op opfris workshop mindfulness duurt meestal een dag.

 

Ook heeft het mindfulnesscentrumhaarlem vaak korte 2-dagen mindfulness workshops in aanbieding, waarin het gehele MBSR programma inclusieve oefeningen in één weekend behandelt worden. Informeer je voor weekend-training en workshops direct bij een van de trainers.

 

Wil je kennis maken met mindfulness, het mindfulnescentrumhaarlem organiseerd ook introductieavonden of een proefles-avond of middag.

 

Nieuw: Vanaf september 2015 geeft het Mindfulness Centrum Haarlem ook trainingen in mindful parenting of mindful ouderschap genoemd.

 

Tags

training mindfulness haarlem centrum, mindfulness-training, training-mindfulness, haarlem centrum, centrum haarlem, mindfulness haarlem, 2015, Mindfulness Haarlem 2015 training, mindfulness Haarlem, mindfulness-training, Alexandra Pils mindfulness, training-mindfulness haarlem, begijnhof, begijnhof20, begijnhof-20, begijnhof-haarlem

 

Tag cloud: stress verminderen,#stressverminderen, stressmanagement, stress-management, stressmanagement, stress managen, stress reduceren, stressvrij, stressvrijer, stressloos, beter omgaan met stress, stressvrij leven, frustratie, frustreert,

burn-out, burnout, burn out, overspannen, overspannen zijn, overspannen raken, overspannen geraakt, minder gespannen, mentale stress, brein, druk, drukte, druk leven, druk bestaan, slaapprobleem, slaapproblemen, volle hoofd, veel gedachten, piekeren.

 

mindfullness, mindfullnes, mindfulnes, mindfulness, mindfulnessCentrumHaarlem, mindfulness-centrum-haarlem, mindfulness centrum haarlem, #mindfulness, #mindfulnesshaarlem, #mindfulnessinhaarlem,

meditatie, mediteren, ontspanning, rust, rust vinden, rust zoeken, tot rust komen, rusten, rustiger, meer zelfvertrouwen, zelfverzekerdheid, zelfverzekerder, meer aanwezig zijn, bewust ervaren, meer balans ervaren, meer waarnemen, beter waarnemen, bewuster waarnemen, bewuster leven bewustzijn, gedragspatroon, gedragspatronen herkennen,

 

oefening, oefeningen, scholing, scholingen, cursus, cursussen, training, trainingen, cursusgroep, groep, groepen, workshop, workshops, workshops 2015, effecten mindfulness, resultaten mindfulness, mindfulness-resultaten, mindfulness-effecten, ervaring, ervaringen, ervaringen mindfulness, 2015, mei 2015, voorjaar 2015, lente 2015,

 

geluk zoeken, geluk, gelukkiger, gelukkig zijn, gelukkiger zijn, gelukkiger worden, energie, meer energie, krachtig, krachtiger, krachtig in het leven staan, krachtig bestaan, krachtiger bestaan, balans, balans zoeken, balans vinden, meer balans verkrijgen, meer balans vinden, meer genieten, meer kunnen genieten, hier en nu, hier-en-nu, #hierennu#,

 

open mind, frisse blik, milder zijn, minder kritisch, zelfkritisch, zelfkritiek, oordeelsvrij, minder oordelen, veroordelen, lat hoog leggen, grenzen niet herkennen, door je grenzen gaan, over je grenzen gaan, over je heen laten trappen,