FAQ - Veel gestelde vragen

FAQ -Veelgestelde Vragen

Contact:

Telefoon: 06-10 25 0077

info@mindfulnesscentrumhaarlem.nl

FAQ - Veelgestelde vragen

Hoe kies ik een passende mindfulness training...want er zijn zo veel aanbieders?


Kies een mindfulness training op basis van de juiste klik met een trainer

Wij adviseren goed te letten op de klik tussen jou en de trainer. Jij hebt er niets aan als je jezelf 8 weken lang zit te irriteren aan de persoon. En wij trouwens ook niet. Maak dan ook gebruik van een kennismakingsgesprek. 


Ga shoppen

Maak gebruik van een vrijblijvend kennismakingsgesprek en leer verschillende aanbieders en trainers kennen. Neem de tijd om een gesprek te laten bezinken en wacht nog even met inschrijven.

Soms wil een trainer meteen na het kennismakingsgesprek dat je je inschrijft. Dit omdat er bijvoorbeeld nog één deelnemer nodig is om het minimum aantal deelnemers van de training compleet te maken. Maar goede Mindfulnesstrainers committeren zich aan ethisch gedrag en daar hoort in onze visie bij om potentiële cliënten de ruimte te geven deze persoonlijke keuze in alle rust te nemen.

Neem dus de tijd en slaap er nog een nachtje over.


Kijk goed naar de grootte van een groep

Bij grote groepen bestaat de kans dat je minder individuele aandacht krijgt, waardoor de kwaliteit en het eindresultaat minder kan zijn.  Een groep tussen 6-10 mensen is voor een trainer met veel ervaring goed te doen. Onze ervaring is dat een groep van 12 of meer mensen beter getraind kan worden met een extra co-trainer erbij.


Hoe herken ik een ervaren mindfulness trainer?

Kijk naar de aantal trainingen die een trainer per jaar geeft en wellicht ook hoe lang hij of zij actief is. Hoe meer trainingen, hoe meer ervaring een trainer heeft kunnen opdoen met mensen en hun verschillende achtergronden.

Kijk tevens naar de certificering van een trainer. Dat is en soort kwaliteitskeurmerk van de vereniging van mindfulness trainers  (VMBN). Bij certificering categorie 1 heeft een trainer de hoogste certificering. Hij of zij  geeft dan regelmatig trainingen, volgt opleidingen en intervisies. Categorie 2 is iets lager. Ook deze trainer mag lessen geven en kan prima een training verzorgen. Kijk dan gewoon hoe vaak ze dat per jaar doen. Want hoe vaker hoe meer kennis ze in huis hebben.

Kan ik een keer een proeftraining binnen een groep volgen?

Helaas kunnen wij dat niet doen. De reden hiervoor is dat het de veiligheid en de open gesprekken binnen een bestaande groep zou kunnen beperken of zelf beschadigen. We werken soms met mensen die  in een fase van hoge kwetsbaarheid zitten. Daar zijn privacy, vertrouwen onder elkaar en het gevoel van veiligheid belangrijke componenten om een training soepel te laten verlopen.


Je hebt 2 mogelijkheden om de sfeer te proeven:

  1. Op onze gratis informatieavonden kun je langskomen en de trainers leren kennen en hun werkstijl ervaren.
  2. In een persoonlijk en vrijblijvend kennismakingsgesprek met een trainer, waarbij je tevens je persoonlijke verhaal kan doen.

Hoevel tijd moet ik tijdens een mindfulness cursus investeren?

Dagelijks oefenen is cruciaal voor een resultaat. Bij mindfulness leer je jezelf een nieuwe vaardigheid aan waar je veel aan zult hebben. Dat kost natuurlijk tijd. Naast de 8 wekelijkse gezamenlijke sessies zul je ook thuis moeten oefenen. Houd er rekening mee dat je tijdens de training zo’n 3 kwartier per dag moet investeren om jezelf de benodigde vaardigheden eigen te maken.

Kan ik een les inhalen als ik één gemist heb?

Een keer een les missen is meestal geen probleem. De trainer praat je in een persoonlijk gesprek bij.


Ik ben een paar weken met vakantie en zal dan 2 x een training missen. 

Als je vooraf weet dat je mogelijk meerdere lessen zult missen, adviseren wij om een andere trainingsdata te kiezen. Een mindfulness cursus bestaat uit diverse opbouwende lessen, waardoor het gewenste effect van de training mogelijk niet wordt bereikt. Dit zou immers zonde zijn.


Kan ik een gemiste les bij een ander groep inhalen?

Het inhalen in een ander groep doen wij niet. De reden hiervoor is dat het de veiligheid en de open gesprekken binnen een bestaande groep zou kunnen beperken of zelf beschadigen.

We werken met mensen die soms in een fase van hoge kwetsbaarheid zitten. Daar zijn privacy, vertrouwen onder elkaar en veiligheid belangrijke componenten om een training goed te laten verlopen.


Krijg ik lesgeld terug als ik een les mis?

Nee, wel kijken we naar een individuele oplossing. Een 8-weekse Mindfulness training is een inhoudelijk op elkaar opbouwend cursus. Het zijn dus geen losse modules zoals bijvoorbeeld bij een yogales, waarbij je in en uit kunt lopen.  Mocht je bijvoorbeeld vanwege ziekte of ander urgente redenen uitvallen kijken wij hiervoor naar een individuelle oplossing.

In hoever moet ik in een groep dingen over mijn persoonlijke leven delen?

Je bent vrij om te vertellen wat jij wilt. In een training bespreken wij voornamelijk je directe ervaringen (lichamelijke gewaarwording, emoties en gedachten) in verband met de oefeningen die je thuis hebt gedaan of tijdens een training doet. De trainers kijken dan of ze je kunnen ondersteunen in het creëren van inzichten op je eigen ervaringen en reacties. Maar we graven niet in je verleden of in je privéleven.

Mijn werkgever gaat de kosten overnemen, waardoor de betaling wat langer duurt. Hoe kan ik mijn plek toch tijdig reserveren?

Wij zijn op de hoogte dat de administratieve processen binnen organisaties langer duren. Zodra je aangeeft dat de werkgever betaalt, vertrouwen wij erop dat alles goed komt. We hebben dan wel de gegevens van je werkgever nodig voor het opmaken van de factuur.

Wanneer krijg je het cursusgeld van mijn zorgverzekeraar uitbetaald? 
Zorgverzekeraars vergoeden de  kosten van een therapie/behandeling altijd achteraf.  De kosten voor een mindfulness training worden dan ook pas na afronding van een gehele cursus uitbetaald. Dat betekend dat een deelnemer het cursusgeld altijd eerst zelf moet voorfinancieren.

 

Indien je je factuur wilt indienen bij een zorgverzekeraar, geef dat s.v.p. bij ons aan:

Dan ontvang je van ons:

  1. Een pro-forma factuur. Deze dien je 10 dagen na ontvangst en uiterlijk 14 dagen voor de start van de training te hebben voldaan om je vaste plek in een training te reserveren;

  2. Een factuur voor de verzekeraar met de datum van de laatste lesdag. Deze dien je dan na afloop van de training bij je verzekeraar in te dienen.

 

Wat als ik niet weet of ik iets vergoed krijg?

Indien je niet zeker weet of je iets vergoed krijgt, en je wilt niet voor verrassingen komen te staan, adviseren we je vóór inschrijving alvast contact op te nemen met je verzekeraar en de voorwaarden goed te laten uitzoeken (en bij voorkeur schriftelijk te laten bevestigen). Want de voorwaarden verschillen per verzekeraar en de (aanvullende) polis die je hebt afgesloten.

 

Mijn verzekeraar vraagt naar een AGB code. Wat is dat?

Een AGB code is een herkenningsnummer van een landelijk geregistreerde zorgaanbieder. Echter een Mindfulness cursus is een vaardigheidstraining en geen therapie of behandeling. Zo'n training kan dus ook gegeven worden door een trainer die geen zorginstelling is. Ondanks dat vragen verzekeraars vaak naar een AGB code.

Mindfulness Centrum Haarlem is geen zorginstelling en beschikt dan ook niet over een AGB code. De meeste trainers beschikken wel over een volledige opleiding in de hoogste categorie (categorie 1) en zijn herkende trainers, die aan de kwaliteitsvoorwaarden voldoen van de vereniging van mindfulness trainers (VMBN).  De VMBN toetst regelmatig of aangesloten trainers aan de gewenste kwaliteitseisen voldoen.Declaratie afgewezen i.v.m. AGB- of behandelcode

Helaas komt het regelmatig voor dat zorgverzekeraars een declaratie afwijzen omdat de trainer geen AGB-code heeft of omdat er geen behandelcode op de factuur vermeld staat. Dit is echter niet terecht!
De zorgverzekeraars die vergoeding bieden voor mindfulness doen dat in de meeste gevallen op voorwaarde dat
- er een doorverwijzing is afgegeven door de huisarts en
- de mindfulnesstrainer bij de VMBN is aangesloten in categorie 1.

Wordt uw declaratie alsnog afgewezen...
1. neem dan contact op met uw zorgverzekeraar en verwijs naar hun eigen vergoedingsvoorwaarden of
2. vraag of zij willen aangeven waar in hun voorwaarden staat dat er voor de vergoeding van de mindfulnesstraining een AGB- of behandelcode nodig is.

Mediteren, is dat niet zweverig?

Nee, zie het als een sport voor je brein of mind. Je brein leert concentreren, focussen, de focus verplaatsen, inzoomen en uitzoomen, herkenne van afdwalen en het weer terugbrengen van je aandacht. Uiteindelijk zul je meer dingen waarnemen bij jezelf en in je omgeving.
Tevens leggen we bij het Mindfulness Centrum Haarlem  alle meditatieoefeningen uit, wat we er per oefening mee willen bereiken of waarvoor ze dienen.
Zo beginnen wij bijvoorbeeld je concentratie en aandacht voor je lichamelijke waarneming aan te scherpen. En dat is best wel concreet, want je gaat proeven, ruiken, kijken, luisteren en voelen. Dus je werkt met je zintuigen en vervolgens bouwen we dit uit en kijken ook wat er voor gedachten of emoties opkomen tijdens het mediteren.
 

Trainingslocatie


Mindfulness Centrum Haarlem

Begijnhof 20

2011 HE Haarlem

 


Contact


Alexandra Pils

Telefoon: 06-10 25 0077

info@mindfulnesscentrumhaarlem.nl

www.MindfulnessCentrumHaarlem.nl Copyright © 2012-2019 Alexandra Pils

Meer Informatie


Heb je vragen, bel dan


Telefoon: 06-10 25 00 77Informatiedagen 


Kom langs bij onze gratis

Informatiebijeenkomsten

voor meer informatie.

Trainingsdata


Kijk hier naar de startdata van de volgende trainingen.

De Trainers


Ga hier naar de overzicht met de trainers.

Hoge kwaliteitseisen voor mindfulnesstrainer in het Mindfulness Centrum Haarlem

Bij het Mindfulness Centrum Haarlem staat hoge kwaliteit vooraan. Hier werken specialisten die een professionele opleiding hebben gevolgd, door minimaal een mentor zijn begeleidt en ook regelmatig intervisie's volgen. Alle mindfulnesstrainer van het MindfulnessCentrumHaarlem zijn gecertificeerd. In hun mindfulness lessen word ieder deelnemer met veel aandacht begeleidt. Professionele persoonlijke begeleiding en ook individuele aandacht hebben dan ook hoogste prioriteit bij het mindfulnesscentrumhaarlem. Kijk hiervoor ook naar de verschillende positieve reviews en positieve ervaringen op het internet..


Mindfulness in Haarlem en omgeving

In Noord-Holland, Haarlem en omgeving zoals Bloemendaal, Velsen, Aardenhout,Amsterdam, Ijmuiden, Heemstede en Overveen bestaan een grote hoeveelheid aanbieder van mindfulness. Waaronder bijvoorbeeld het Mindfulness Centrum Kennemerland (mindfulnesskenemerland. NL, Wolfram Meyer via wolframmeyer.nl‎, Villa Uitzicht via domain villauitzicht.nl, leefmindful.nl/, yogacentrum-innerwork.nl, Judith Hogeweg via judithhogeweg.nl, Bart Poelman via mindfulnesshaarlem.nl , yogacentrum, meditatiecentrum, gezondheidscentrum,

Grotendeels zijn deze aanbieder van mindfullness en hun andere activiteiten bij Haarlem zoals Yoga, Meditatie, Coaching ingeschreven bij een Haarlemse belangenvereniging genoemd Bewust Haarlem (bewusthaarlem.nl, #bewusthaarlem).


Mindfulness helpt bij slaapproblemen, burn-out, stress, overspannen

Mindfulness helpt mensen, die op zoek zijn naar meer balans en energie of die zowel positiever en krachtiger in het leven willen staan en dit leven ook bewuster willen waarnemen. In de meeste gevallen begint de zoektocht naar een cursus en pas als zich een deelnemer een bepaalde urgentie realiseert, waaronder stressklachten zoals spanning, benauwdheid, vermoeidheid, uitputting of lage energielevel. Ook kan het voorkomen dat een deelnemer zich midden in een burn-out bevind of overspannen is.


Bedrijven op zoek naar vitaliteitsprogramma

Inmiddels zijn ook vele bedrijven op zoek naar organisaties die programma’s voor stressmanagemnet  en/of stresspreventie aanbieden. Reorganisaties en een snellere technische ontwikkeling vragen veel flexibiliteit een aanpassingskracht van een medewerker. De werkdruk en ook de concurrentie liggen hoger. Gezondheid, vitaliteit en vitaliteitmanagement komen meer en meer aan bod binnen organisaties om hun werknemer beter leren omgaan met stress.


Eigen gedragspatronen herkennen

Tijdens de les leert een groepsdeelnemer zijn aandacht bij te houden op het moment en wat hij alles tijdens het mediteren ervaart en waarneemt aan sensaties, emoties, gedachten, oordelen. Zowel de ervaringen in je eigen lichaam (fysiek) alsook het mentale gedeelte (geest, brain) worde hier nauwkeurig nabesproken. Tijdens het mediteren ervaren veel deelnemers een vorm van rust en ontspanning of komen pas dan achter hoe gespannen ze daarvoor zijn geweest. In dat moment zet ook vaak een soort zelfhelingsproces in gang.


Mindfulness is geen therapie

Wel is op te merken dat Mindfulness geen officiële medische therapie of behandeling voor depressie of stress zijn. Wel zijn het effecten en resultaten dusdanig positief dat vele therapeuten en psychologen mindfulness in hun therapie mee opnemen.Voordelige prijs of speciale aanbiedingen van het Mindfulnesscentrumhaarlem

Vaak heeft het MindfulnessCentrumHaarlem speciale acties en aanbiedingen voor mindfullness lopen. Zo kan een actie of aanbieding zijn voor zo genoemde early-birds: hoe eerder je inschrijft voor een workshop mindfulness hoe hoger de waarschijnlijkheid dat je een korting op de vaste prijs krijgt. Kijk naar de mogelijkheden voor en goedkoop of voordelige prijs en voor mindfulness acties op de website van het (mindfulnesscentrumhaarlem.nl).


Grantie: Cursus gaan gegarandeerd doorook al zijn er minder dan 4 deelnemers.

Wees vroeg bij met een aanmelding voor een workshop, want daardoor is het mindfulnesscentrumhaarlem in staat ervoor te zorgen dat een cursus gegarandeerd plaats vindt.


Opfriscursus of opfrisworkshop mindfulness

Het mindfulness centrum haarlem biedt teven ook vele malen per jaar een opfriscursus/ opfrislessen of/en korte workshops voor personen die enkel jaren gelden al een 8-weken cursus achter de rug hebben. Een opfris training op opfris workshop mindfulness duurt meestal een dag.


Ook heeft het mindfulnesscentrumhaarlem vaak korte 2-dagen mindfulness workshops in aanbieding, waarin het gehele MBSR programma inclusieve oefeningen in één weekend behandelt worden.  Informeer je voor weekend-training en workshops direct bij een van de trainers.


Wil je kennis maken met mindfulness, het mindfulnescentrumhaarlem organiseerd ook introductieavonden of een proefles-avond of middag.


Nieuw: Vanaf september 2015 geeft het Mindfulness Centrum Haarlem ook trainingen in mindful parenting of mindful ouderschap genoemd.


Tags

training mindfulness haarlem centrum, mindfulness-training, training-mindfulness, haarlem centrum, centrum haarlem, mindfulness haarlem, 2015, Mindfulness Haarlem 2015 training, mindfulness Haarlem, mindfulness-training, Alexandra Pils mindfulness, training-mindfulness haarlem, begijnhof, begijnhof20, begijnhof-20, begijnhof-haarlem


Tag cloud: stress verminderen,#stressverminderen, stressmanagement, stress-management, stressmanagement, stress managen, stress reduceren, stressvrij, stressvrijer, stressloos, beter omgaan met stress, stressvrij leven, frustratie, frustreert,

burn-out, burnout, burn out, overspannen, overspannen zijn, overspannen raken, overspannen geraakt, minder gespannen, mentale stress, brein, druk, drukte, druk leven, druk bestaan, slaapprobleem, slaapproblemen, volle hoofd, veel gedachten, piekeren.


mindfullness, mindfullnes, mindfulnes, mindfulness, mindfulnessCentrumHaarlem, mindfulness-centrum-haarlem, mindfulness centrum haarlem, #mindfulness, #mindfulnesshaarlem, #mindfulnessinhaarlem,

meditatie, mediteren, ontspanning, rust, rust vinden, rust zoeken, tot rust komen, rusten, rustiger, meer zelfvertrouwen, zelfverzekerdheid, zelfverzekerder, meer aanwezig zijn, bewust ervaren, meer balans ervaren, meer waarnemen, beter waarnemen, bewuster waarnemen, bewuster leven bewustzijn, gedragspatroon, gedragspatronen herkennen,


oefening, oefeningen, scholing, scholingen, cursus, cursussen, training, trainingen, cursusgroep, groep, groepen, workshop, workshops, workshops 2015, effecten mindfulness, resultaten mindfulness, mindfulness-resultaten, mindfulness-effecten, ervaring, ervaringen, ervaringen mindfulness, 2015, mei 2015, voorjaar 2015, lente 2015,


geluk zoeken, geluk, gelukkiger, gelukkig zijn, gelukkiger zijn, gelukkiger worden, energie, meer energie, krachtig, krachtiger, krachtig in het leven staan, krachtig bestaan, krachtiger bestaan, balans, balans zoeken, balans vinden, meer balans verkrijgen, meer balans vinden, meer genieten, meer kunnen genieten, hier en nu, hier-en-nu, #hierennu#,


open mind, frisse blik, milder zijn, minder kritisch, zelfkritisch, zelfkritiek, oordeelsvrij, minder oordelen, veroordelen, lat hoog leggen, grenzen niet herkennen, door je grenzen gaan, over je grenzen gaan, over je heen laten trappen,